Hedef Sıra No İlgili Stratejik Hedef 2023 Yılı Birim Hedefleri Açıklama
1 H.3.3.* H1: Öğrencilerin, akademik ve idari personelin uzaktan eğitim süreciyle ilgili memnuniyet  düzeyinin %5  artırılması. Üniversitemiz Kalite Koordinatörlüğü tarafınca 2022-2023 Bahar Yarıyılı’nda 32 birimde toplam 15403 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen Uzaktan Eğitim Memnuniyet Anketi sonucuna göre katılımcıların uzaktan eğitim memnuniyet düzeylerinin % 66,31 olarak gerçekleştiği görülmüştür.  Kalite koordinatörlüğünün 2021-2022 Bahar Yarıyılı’nda gerçekleştirmiş olduğu bir önceki memnuniyet anketi sonucu ise 65,86‘dır. Bu bağlamda birimimiz uhdesinde yürütülen uzaktan eğitim süreçlerine yönelik memnuniyet düzeyinin geçen zaman içerisinde yaklaşık 0,45 puanlık bir artış göstermiş olduğu belirlenmiştir. Sonuç itibariyle memnuniyet düzeyinde hedeflenen oranda bir artış sağlanamadığı görülebilmektedir. 2022-2023 Bahar Yarıyılı memnuniyet anketinin bulgularına göre hali hazırda üniversitemiz bünyesinde kullanılmakta olan öğrenme yönetim sisteminin katılımcılar tarafından % 66 oranında orta ve üstü düzeyde memnun edici bulduğu görülmektedir. Buna karşın ilgili anket bulgularından diğer bir tanesi ise hali hazırda katılımcıların %37 oranında mobil cihazlarla uzaktan eğitim süreçlerine katıldıklarını göstermektedir. Bu noktada memnuniyet düzeyinde hedeflenen noktaya ulaşılamamasının başlıca nedeninin öğrencilerin sahip oldukları bu mevcut bilişim kaynağı yetersizliğinin olduğu düşünülmektedir.
2 H.2.1.* H2: Uzaktan eğitim süreçlerinin işleyişi ve verimliliği ile ilgili en az bir ULAKBİM indeksli makale yayınlanması. Birimimiz akademik personelinin tamamının katkıları ile 2023 yılı içinde gerçekleştirilen bir akademik çalışma, araştırma makalesi olarak ULAKBİM indeksli Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi tarafından kabul almış ve yayım aşamasındadır.
3 H.1.2.*  H3: Uzaktan eğitim süreçlerinin etkililiği ve verimliliğinin artırılmasına katkı sunacak yeniliklerin takip edilmesi ve akademik personellere yönelik en az bir eğitim verilmesi. Uzaktan Eğitim süreçlerinin etkililiği ve verimliliğini artırmaya yönelik öğrenme yönetim sistemi ve sanal sınıf uygulamasında yeni versiyonlara geçilmiş, bu bağlamda akademik personele yönelik birimimiz koordinesinde eşzamanlı eğitim gerçekleştirilmiş, ayrıca öğrenci ve eğitmenlere yönelik asenkron kullanım videoları ve yardım dokümanları birimimizce güncellenmiştir. Bu faaliyetlere ilişkin birim web sitesindeki sayfa bağlantıları aşağıda sunulmuştur:

  🗏 Akademik Personele Eğitim 365 ve Sınıf 365 Eğitimleri verildi.

  🗏 Eğitmenler için Eğitim 365 ve Sınıf 365 kullanım Videoları 

  🗏 Öğrencilere için Eğitim 365 ve Sınıf 365 Kullanım Videoları

  🗏 Eğitmenler için Kullanım Kılavuzları

  🗏 Öğrenciler için Kullanım Kılavuzları

  🗏 Sık Sorulan Sorular (Eğitmen)

  🗏 Sık Sorulan Sorular (Öğrenci)

  🗏 Sınıf 365 (Perculus Plus) Temel Sorunlar ve Çözüm Önerileri

*Afyon Kocatepe Üniversitesi 2019-2023 Stratejik Planı‘ndaki ilgili hedefi göstermektedir.

→ Hedefe Ulaşıldı → Hedef Sürüyor → Hedefe Ulaşılamadı

 

 

Son Güncelleme: 18.01.2024
 
05 Ocak 2024, Cuma 159 kez görüntülendi